Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Om os

Særligt dagtilbud

Særligt Dagtilbud- BørneUniverset, er et specialtilbud til børn i alderen 0-6 år med betydelig og/eller varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, og hvis særlige behov ikke kan tilgodeses i et almindeligt dagtilbud. Det kan f.eks. være børn med autismespektrumforstyrrelser, ADHD, tidligt skadede børn osv. Børn der visiteres til Særligt Dagtilbud er børn, som på baggrund af deres udfordringer har behov for særlig støtte.

Børnene visiteres efter henvisning til visitationsudvalget til en plads i særligt dagtilbud. Børnene visiteres til specialgruppen enten under servicelovens §32 eller dagtilbudslovens §5.

Særligt Dagtilbud modtager børn fra hele Mariagerfjord kommune, samt fra nabo kommunerne.

Særligt Dagtilbud er normeret til 16 børn, fordelt på 4 stuer; Nord, Syd, Øst og Vest. Særligt Dagtilbud er indrettet med hyggelige grupperum, motorikrum, legerum samt sanserum. Der er en skærmet legeplads, hvor der er mulighed for den ro, børnene har behov for. 

Vi arbejder med trygge og udviklende læringsmiljøer, som løbende tilpasses i forhold til den aktuelle børnegruppe og de individuelle mål og handleplan, der udarbejdes for hvert barn. Her er der fokus på sociale relationer og indlæring af sociale rutiner/færdigheder, kommunikation, motorik, selvhjulpenhed og kropsbevidsthed. Disse udviklingsbeskrivelser justeres løbende i samarbejde med forælder.

Børnegruppen kan være meget bred og derfor arbejdes der med forskellige metoder. Det kan bl.a. være Tegn til tale, PECS, konkreter, arbejdsstationer, udspændings- manualer og visuelle støttesystemer. Det kan være pictogrammer, boardmaker billeder og/eller digitale billeder i forhold til f.eks. dagsskema eller som kommunikationsredskab.

I Særligt Dagtilbud arbejder fagpersonale med specialviden inden for området. Personalegruppen består af pædagoger, pædagogisk assistenter, ergoterapeuter, psykomotoriske terapeuter, en musikterapeut samt studerende.

Desuden er der tæt samarbejde med PPR; psykolog, talehørekonsulent, fysioterapeut/ergoterapeut. Andre samarbejdsparter er: Familieafdelingen, specialrådgivningen, sundhedsplejerske, skole (almen samt specialskoler) mfl.

Det tætte tværfaglige arbejde er med til at sikre og udvikle det specialpædagogiske arbejde i Særligt Dagtilbud. Den pædagogiske tilrettelæggelse tager altid udgangspunkt i det enkelte barns behov og handleplan.