Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kost

Rosenhavens børnehaveafdeling

I Rosenhavens børnehaveafdeling har der i efteråret 2020 været afstemning blandt alle forældrene omkring den forældrebetalte frokostordning. Afstemningens resultat blev, at børnene i Rosenhavens børnehaveafdeling fortsat hver dag skal medbringe deres madpakke.

Morgenmad kl. 06:30: Institutionen serverer morgenmad. Her kan børnene vælge mellem basismad som ex. havregryn og grød, mysli, rugbrød eller hjemmebagte grovboller med ost el. syltetøj. Til morgenmad tilbydes der mælk eller vand.

Formiddag kl. 08:30: Børnene har mulighed for at spise en mad eller lign. fra deres madkasse.

Frokost kl. 11:00: Børnene spiser deres medbragte madpakker. Madpakken bør være indbydende, varieret og skal være mættende. Hovedbestanddelen bør være rugbrød og grøntsager. Madpakken må ikke indeholde slik, kage og andre sukkerholdige produkter og sukkerholdige drikkevarer, men gerne grøntsager og sunde snaks. Hertil tilbyder vi vand.

Eftermiddagsmad/Frugt kl. 14:00: Børnene spises den medbragte frugt/brød samt evt. det resterende af madpakken. ”Frugtposen” skal indeholde frugt, groft brød, eller grøntsager. Husk, at aktive børn ikke kører længe på toastbrød, hvide boller eller sukkerholdige produkter. Til frugt tilbydes vand.

Sen eftermiddag: 
Børnene har mulighed for at spise fra det resterende i madpakken eller frugtposen

Børnene har dagen igennem mulighed for at slukke tørsten i vand. Børnene må ikke have saftevand eller sukkerholdige drikkevarer med.

Rosenhavens vuggestueafdeling

I Rosenhavens vuggestueafdeling er der fuldkost ordning dvs. at børnene tilbydes alle måltider i vuggestuen. Maden i vuggestuen fremstilles fra bunden i vores eget køkken og ud fra sundhedsstyrelsens regler og retningslinjer vedr. mad til vuggestuebørn.

Vi bestræber os på at ca. 80% af alt mad er økologisk. Menuen i vuggestuen sammensættes efter børnene alder og individuelle behov.

Drikkevarer: Øko letmælk, sødmælk, modermælkserstatning, vand

Morgen kl. 06:30: Der serveres som hovedregel grød med hjemmelavet frugtkompot.

Formiddag kl. 08:30: Øllebrød, Maizenagrød, Hjemmebagt brød, frugt mv.

Frokost kl. 10:45: Der laves varmt mad 2 gange om ugen – de øvrige 3 dage serveres rudbrød med pålæg, grønt og andet tilbehør. Månedsmenuen kan ses på tavlen den første i hver måned.

Eftermiddag kl. 14:00: Brød, frugt mv.
 

Fødevareallergi

Ved lægedokumenteret allergi eller intolerance overfor bestemte fødevarer er det - efter samråd med sygehus/læge - forældrenes ansvar at instruere personalet i hvilke fødemidler, der ikke må gives til barnet.